Wij maken je graag wegwijs!

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Beroepen verdwijnen, nieuwe komen eraan. Werk dat je je leven lang blijft doen, bestaat niet meer. Ook diploma’s zijn snel verouderd. En de werknemer? Die heeft alleen toekomst als hij zich blijft ontwikkelen.

EVC: laat zien wat je in huis hebt

Een EVC (ervaringscertificaat) is een rapport waarin is vastgelegd hoeveel en welke werkervaring iemand heeft opgedaan.
 
Laat zien wat je in huis hebt

Leren doe je niet alleen door het volgen van een opleiding, maar ook in je dagelijkse werkomgeving en in je vrije tijd. Bijvoorbeeld tijdens vrijwilligerswerk of het uitoefenen van je hobby’s. Deze kennis en kunde, kun je vastleggen in een Ervaringscertificaat (EVC).

Traject

Tijdens een traject voor de Erkenning van Verworven Competenties maak je een portfolio als bewijsstukken van je kennis en vaardigheden. Denk hierbij aan referenties, verslagen van beoordelingsgesprekken, (deel)certificaten van cursussen, enzovoort. Het portfolio wordt ten opzichte van een landelijk erkende beroepsstandaard beoordeeld door een EVC-aanbieder. Beoordeeld wordt of je vaardig genoeg bent voor het beroep.

Ook voor mensen die weinig scholing maar wel veel werkervaring hebben gehad kan een ervaringscertificaat heel nuttig zijn. Overigens wordt het ervaringscertificaat afgekort ook wel het EVC genoemd.

Een EVC kan omgezet worden naar een erkend diploma of certificaat.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van een EVC of kom je er zelf niet helemaal uit? Neem contact met ons op via het contactformulier. We maken je graag wegwijs!

Naar contactformulier