Wij maken je graag wegwijs!

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Beroepen verdwijnen, nieuwe komen eraan. Werk dat je je leven lang blijft doen, bestaat niet meer. Ook diploma’s zijn snel verouderd. En de werknemer? Die heeft alleen toekomst als hij zich blijft ontwikkelen.

"Door naar de klant te luisteren krijg ik ideeën voor ontwikkelrichtingen.”

“De vragen die klanten van het Leerwerkloket Flevoland hebben verschillen per gemeente niet zoveel. Per gemeente verschillen de partners van het Leerwerkloket wel. Zo werken we in Lelystad samen met het Huis voor Taal voor taalondersteuning en kunnen er in Noordoostpolder en Almere afspraken worden gemaakt voor adviesgesprekken bij respectievelijk WerkCorporatie en het Ondernemersplein”, dat zegt Wendy van Dulken, adviseur bij het Leerwerkloket Flevoland.

Het Leerwerkloket Flevoland is het adviescentrum waar deskundige adviseurs kosteloos en onafhankelijk advies geven aan werkgevers, werkzoekenden, werknemers en scholieren. Zij hebben een schakelfunctie tussen arbeidsmarkt en onderwijs. Daartoe onderhoudt het Leerwerkloket nauwe samenwerking met diverse partijen die in de arbeidsmarktregio Flevoland bij Leren en Werken betrokken zijn, zoals UWV, gemeenten, onderwijsinstellingen, kenniscentra en het bedrijfsleven. In de Flevomeer bibliotheken in Lelystad, Dronten, Urk en Noordoostpolder en in de nieuwe bibliotheek in Almere worden inloopspreekuren gehouden, waar iedereen zonder afspraak terecht kan.

“Werkzoekenden, werknemers en scholieren weten steeds meer de weg te vinden naar het Leerwerkloket. Maar we zijn ook gesprekspartner voor werkgevers”, zegt Wendy, die veel ervaring heeft opgedaan als werkcoach bij UWV. “We geven werkgevers advies over scholing en ontwikkeling van personeel en we verschaffen inzicht in de regionale scholingsmarkt en de financiële regelingen die er zijn.”

Wendy is als adviseur wekelijks te vinden in de Flevomeer bibliotheken in Dronten en Almere. “Ik vind het heerlijk om mensen verder te helpen die geïnteresseerd zijn in persoonlijke ontwikkeling”, zegt zij. “Vooral het vinden van een geschikte opleiding of welk beroep het beste bij je past. Veel van onze klanten willen weten waar kun kansen liggen op het gebied van werk en welke opleidingsmogelijkheden er zijn. Op veel vragen heeft het leerwerkloket een passend antwoord. En zo niet, dan weten we uit ons netwerk van partners snel dat antwoord te krijgen of kunnen we adequaat doorverwijzen!”

Het Leerwerkloket Flevoland biedt de klanten competentietesten aan bij vragen over persoonlijke mogelijkheden en hoe ze nu verder moeten of vragen over de eigen competenties en/of capaciteiten voor een gewenste opleiding of beroep. Wendy: “Uit zo’n test komen soms verrassende zaken naar boven en dat levert hele fijne gesprekken op, waarin ik kan meedenken met de klant over interesses, kansen en mogelijkheden. Door goed te luisteren krijg ik dan ook ideeën voor ontwikkelrichtingen die de klant zou kunnen onderzoeken.”

Ontmoet ons team!

Wil je alvast kennismaken met ons team? Klik dan hier

Neem contact met ons op, we helpen je graag!

Klik hier voor het contactformulier