Wij maken je graag wegwijs!

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Beroepen verdwijnen, nieuwe komen eraan. Werk dat je je leven lang blijft doen, bestaat niet meer. Ook diploma’s zijn snel verouderd. En de werknemer? Die heeft alleen toekomst als hij zich blijft ontwikkelen.

“Ik help graag mensen die advies vragen over hun verdere loopbaanontwikkeling.”

“Wat ik zo mooi vind aan mijn werk als adviseur bij het Leerwerkloket Flevoland is dat ik mensen verder kan helpen in hun loopbaan. Ze komen naar ons inloop spreekuur in de bibliotheek met  uiteenlopende vraagstukken over werk en loopbaan. Dikwijls biedt dan een leeradvies, bijvoorbeeld voor aanvullende scholing uitkomst om de loopbaan weer een boost te geven”, aan het woord is Marissa van den Herik. Zij is één van de adviseurs van het Leerwerkloket in Flevoland die klaar staan om werknemers, scholieren en werkzoekenden met loopbaanbegeleiding op maat verder te helpen.

Het Leerwerkloket Flevoland is het adviescentrum voor werkgevers, werkzoekenden, werknemers en scholieren voor arbeidsmarktgerichte scholing en lerend werken. De deskundige adviseurs geven kosteloos onafhankelijk advies en hebben een schakelfunctie tussen arbeidsmarkt en onderwijs. Daartoe onderhoudt het Leerwerkloket nauwe samenwerking met diverse partijen die in de arbeidsmarktregio Flevoland bij Leren en Werken betrokken zijn, zoals UWV, gemeenten, onderwijsinstellingen, kenniscentra en het bedrijfsleven. In de Flevomeer bibliotheken in Lelystad, Dronten, Urk en Noordoostpolder en in de nieuwe bibliotheek in Almere worden inloopspreekuren gehouden, waar iedereen zonder afspraak terecht kan.   

“Mensen helpen die advies vragen over de verdere ontwikkeling in hun  loopbaan , dat vind ik het mooist aan mijn werk bij het Leerwerkloket”, zegt Marissa die als MBO Next coach verbonden is aan ROC van Flevoland. Zij heeft voorts jarenlange ervaring als senior adviseur bij  de gemeente Almere. “Als ik klanten van het Leerwerkloket aan de slag zie gaan met de tips die ik heb gegeven, dan put ik daar veel voldoening uit”, zegt Marissa. “Je ziet hen soms na maanden weer terug, hetzij op onze inloopspreekuren of online. Het is dan fantastisch als ze na onze adviesgesprekken verder zijn gekomen of zelfs een mooie carrièreswitch hebben gemaakt.”

In de adviesgesprekken gaat het erom om snel de onderliggende vraag of kwestie helder te krijgen. “Mensen komen hier met een hulpvraag over werk, maar in enkele gevallen blijkt de vraag van een geheel andere aard en is het verkrijgen van werk niet de eerste stap die gezet moet worden, maar bijvoorbeeld eerst die van gericht taalonderwijs.”    

Maar het kan ook heel anders lopen. Zo kreeg Marissa onlangs te maken met een klant die vanuit een productiebaan de stap naar de financiële administratie wilde maken. Met thuisonderwijs was de klant zelf al aan de slag gegaan. “Ik heb toen gebruik kunnen maken van de online banenmarkt op LinkedIn van het WerkgeversServicepunt Flevoland (WSP) om de klant extra te promoten onder werkgevers. En niet zonder succes want een uitzendbureau en een werkgever bleken geïnteresseerd. Zo zie je maar hoe je met een goede positionering voorbij de eerste vacaturescreening komt. Ik ga dat zeker vaker inzetten!”

Ontmoet ons team!

Wil je alvast kennismaken met ons team? Klik dan hier

Neem contact met ons op, we helpen je graag!

Klik hier voor het contactformulier