Wij maken je graag wegwijs!

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Beroepen verdwijnen, nieuwe komen eraan. Werk dat je je leven lang blijft doen, bestaat niet meer. Ook diploma’s zijn snel verouderd. En de werknemer? Die heeft alleen toekomst als hij zich blijft ontwikkelen.

“Samen met de klant ontdekken waar kansen en mogelijkheden liggen.”

“Werken met de klanten van het Leerwerkloket Flevoland is ontzettend leuk en zeer veelzijdig. Dagelijks spreek ik verschillende mensen, de één is net afgestudeerd, de ander heeft een uitkering en weer een ander heeft dertig jaar werkervaring en wil van baan veranderen”, dat zegt Karuna Mohan van het Leerwerkloket Flevoland. Zij is één van de adviseurs voor arbeidsmarktgerichte scholing en lerend werken. 

Het Leerwerkloket Flevoland is het adviescentrum waar deskundige adviseurs kosteloos en onafhankelijk advies geven aan werkgevers, werkzoekenden, werknemers en scholieren. Zij hebben een schakelfunctie tussen arbeidsmarkt en onderwijs. Daartoe onderhoudt het Leerwerkloket nauwe samenwerking met diverse partijen die in de arbeidsmarktregio Flevoland bij Leren en Werken betrokken zijn, zoals UWV, gemeenten, onderwijsinstellingen, kenniscentra en het bedrijfsleven. In de Flevomeer bibliotheken in Lelystad, Dronten, Urk en Noordoostpolder en in de nieuwe bibliotheek in Almere worden inloopspreekuren gehouden, waar iedereen zonder afspraak terecht kan.    

Karuna komt van UWV waar zij werkcoach was. Haar gedegen kennis van de dienstverlening van UWV komt haar als adviseur Leerwerkloket goed uit: “Sommige klanten van het Leerwerkloket zijn doorverwezen vanuit UWV bijvoorbeeld met een scholingsvraag. Wij zorgen dan voor een gedegen maatwerkadvies waarmee UWV de klant dan weer verder kan helpen. Maar er melden zich ook klanten vanuit de gemeenten, of klanten die van baan willen veranderen of scholingsadvies zoeken 

Vaak weten de mensen die zich bij het Leerwerkloket melden niet precies wat ze willen, ze zijn zoekende en bevinden zich vaak nog in een oriënterende fase. “In die gevallen vragen wij in onze gesprekken door en ontdekken we samen met de klant wat de latente behoefte is en waar kansen en mogelijkheden liggen”, zegt Karuna. “Met twee of drie gesprekken worden deze klanten van het Leerwerkloket dan weer geholpen om verder aan hun loopbaan te werken.   

Onlangs meldde zich een klant bij Karuna met een bijzondere vraag. Zij bleek wel te beschikken over de nodige diploma’s op HRM terrein, maar had volstrekt geen werkervaring. Zes maanden na haar opleiding, raakte zij zwanger. Zij huwde en besteedde daarna tien jaar aan huishouding en opvoeding. Karuna: “Maar na tien jaar thuiszitten wilde zij nu wel weer aan de slag. Uit de competentietest bleek haar IT-geschiktheid. Die kant is zij toen opgegaan en is zij een IT-opleiding gaan volgen bij ICT Tribe Almere. Inmiddels is zij als helpdesk-medewerker nu aan de slag! Mooi toch? Vandaaruit kan zij zich nu verder ontwikkelen in de IT.” 

Ontmoet ons team!

Wil je alvast kennismaken met ons team? Klik dan hier

Neem contact met ons op, we helpen je graag!

Klik hier voor het contactformulier